Prima   -  Noutăți - Un acord semnat între ADR Nord și Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova

Un acord semnat între ADR Nord și Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova

21.01.2011   2361 accesări  

La 20 ianuarie 2011, a fost semnat un Acord între Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova.

Agenția guvernamentală a Statelor Unite ale Americii, Corpul Păcii, prin Proiectul Dezvoltarea Agrobusiness-ului și Business-ului Rural convine să lucreze în colaborare cu ADR Nord în vederea acordării asistenței tehnice cu scopul de a ajuta la dezvoltarea organizațională, implementarea proiectelor și managementul organizației.

Proiectul Dezvoltarea Agrobusiness-ului și Business-ului Rural (DABR) are ca scop susținerea transformărilor și expansiunii economiei Moldovei în sectorul rural.

Acordul semnat stabilește în cadrul de cooperare între cele două instituții pentru dezvoltarea reformelor regionale, a amplasa un Voluntar, Ross Talbot , până în august 2012, care va colabora cu partenerii și alte persoane ce fac parte din organizație cu scopul de a:

  • Promova eficiența, eficacitatea și durabilitatea agenției.
  • Facilita disponibilitatea și accesul la informație a beneficiarilor agenției.
  • A consolida capacitățile angajaților agenției în vederea dezvoltării participative a comunității și dezvoltării profesionale.

Directorul ADR Nord -Ion BODRUG a menționat că colaborarea cu Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova va contribui la schimbul informațional privind dezvoltarea regională și consolida capacitățile instituționale ale agenției.