Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Mai multe municipii și orașe din ţară vor beneficia de suportul Guvernului Poloniei pentru revitalizare locală
Mai multe municipii și orașe din ţară vor beneficia de suportul Guvernului Poloniei pentru revitalizare locală
Tipar
05.01.2018   MADRM   Accesari: 254 

Mai multe municipii și orașe din țara noastră vor beneficia de suportul Guvernului Poloniei pentru reabilitarea și dezvoltarea localităților. Suportul va fi acordat în cadrul unui proiect de asistență tehnică privind revitalizarea urbană, realizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Agențiile de Dezvoltare Regională, având suportul Ministerul Dezvoltării Economice al Poloniei și al Centrului de informare pentru autoritățile locale în țara noastră.

Proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019” derulează în toate regiunile de dezvoltare, în mai multe etape. În cadrul primei etape, au fost create grupuri de lucru din care fac parte reprezentanți ai municipiilor, de la Agențiile de Dezvoltare Regională și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, reprezentanții autorităților locale împreună cu specialiștii ministerului au efectuat un schimb de experiență în domeniu.

În ultima etapă autoritățile publice locale vor  elabora concepte de proiecte ce vor participa la un concurs pentru a obține finanțare de la Guvernul Poloniei.

Scopul este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană. Astfel, la nivel național și regional va fi oferită asistență tehnică și consiliere din perspectiva politicilor publice pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor, precum și implementarea acestora. De asemenea, vor fi dezvoltate capacitățile autorităților locale pentru elaborarea programelor de revitalizare urbană și implementare a proiectelor.

Participanții în proiect vor beneficia, de instruiri, vizite de studiu în Polonia, consiliere din partea experților polonezi pentru a  dezvolta un sistem operațional funcțional pentru o dezvoltare urbană dinamică și revitalizarea orașelor.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Mai multe municipii și orașe din ţară vor beneficia de suportul Guvernului Poloniei pentru revitalizare locală
Actualizat: 20.04.2018
Vizitatori: 601855
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus