Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / INVITAȚIE. Discuții la Universitatea din Bălți pe marginea Raportului Național al Democrației Locale, elaborat de IDIS „Viitorul”
INVITAȚIE. Discuții la Universitatea din Bălți pe marginea Raportului Național al Democrației Locale, elaborat de IDIS „Viitorul”
Tipar
12.06.2017   ADR Nord  Accesari: 258 

Joi, 15 iunie, de la ora 09:45, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți  (str. Pușkin, 38, Sala Polivalentă), va avea loc evenimentul de prezentare a Raportului Național al Democrației Locale, elaborat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în cadrul proiectului „Evaluarea Democrației Locale în Republica Moldova”, cu sprijinul Institutului Internațional IDEA din Suedia.

În acest context, ADR Nord invită reprezentanți ai mediului academic, administrației publice locale, organizații neguvernamentale din regiune și mass-media să participe la discuțiile pe marginea raportului, pentru a îmbunătăți calitatea documentului.

Raportul analizează starea curentă a democrației locale, funcționarea autorităților locale descentralizate, respectarea drepturilor civile, politice și social-economice, participarea și angajarea cetățenilor în cadrul unor mecanisme decizionale, având drept repere criteriile de incluziune, deschidere și răspundere democratică a guvernării.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, puteți confirma participarea dvs. sau a unei persoane delegate până la sfârșitul zilei de miercuri, 14 iunie, la tel. (0231) 61980, sau prin e-mail: spsp.adrnord@gmail.com. Persoană de contact: Pavel Curcovici, specialist în planificare strategică și programare.


SUMAR EXECUTIV. Acest raport aduce în atenția celor interesați o bază solidă de date noi, cantitative și calitative, furnizate de grupuri de cetățeni, comunități și persoane care au fost invitați să reflecte asupra calităților și obstacolelor nivelului local al guvernării. Autorii au consultat și referențiat o literatură bogată de surse secundare, documentându-se asupra bazei social-economice și de alt gen care vizează perspective asupra agendei de dezvoltare și a evoluțiilor democratice. CONTINUARE.

 


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / INVITAȚIE. Discuții la Universitatea din Bălți pe marginea Raportului Național al Democrației Locale, elaborat de IDIS „Viitorul”
Actualizat: 26.04.2018
Vizitatori: 606484
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus