Prima   -  Oportunități de finanțare - A fost lansat cel de-al III-lea apel pentru subvenționarea proiectelor de dezvoltare rurală

A fost lansat cel de-al III-lea apel pentru subvenționarea proiectelor de dezvoltare rurală

03.11.2020   2031 Accesări   3 Comentarii

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat luni, 2 noiembrie 2020, cel de-al III-lea apel de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru proiecte de dezvoltare rurală și îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Dosarele de solicitare a subvenției în avans pentru noile măsuri de dezvoltare rurală vor fi depuse până pe 27 ianuarie 2021 la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

Conform Regulamentului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2019, subvenții vor fi oferite pentru trei măsuri de sprijin:

  • Măsură 1: Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale;
  • Măsură 2: Renovarea și dezvoltarea localității rurale;
  • Măsură 3: Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole.  

Pentru măsurile 1 și 2, valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea totală a investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 3.000.000 lei.  

Pentru măsura 3, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1.000.000 lei.

Totodată, pentru fiecare măsură nominalizată, alocația financiară anuală din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie un cuantum de până la 5%.

Pentru ca proiectele să fie eligibile, acestea trebuie să fie  implementate într-o localitate rurală, solicitantul de subvenții să dețină unu deviz de cheltuieli ale lucrărilor și/sau serviciilor prevăzute, iar durata de implementare a proiectului să nu depășească 24 de luni.

Regulamentul privind acordarea pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural, îmbunătățirii și dezvoltării publice rurale și diminuării tendințelor de declin social și economic în zonele rurale, menționează că eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi (sate și comune, precum și orașe cu o populație de până la 10000 locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) pentru măsurile 1 și 2 și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care lansează sau dezvoltă activități non agricole pentru măsura 3.

Pentru detalii accesați site-ul AIPA.

Comentarii (3) Adaugă comentariu

Supostat Olga / 18.03.2021 14:36
Buna ziua stimati Domni! Va rog, un ajutor consultativ, referitor la depunerea dosarului pentru subvenții în avans pentru proiect de dezvoltare rurală și îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural, in raionul Rezina s.Echimauti.Multumesc mult. Cu respect, Olga Supostat, nr.contact 068943410.

Răspunde
 

lebediucmaia@gmail.com / 23.01.2021 14:43
Buna ziua, doresc sa va rog cu o consultație referitor la obținere finanțării in formă de grant pentru sau poate alte posibilități pentru construcția unui frigider agricol .Deținem livada de cireșe si cînd culegem ne ciocni cu problema ca nu avem unde le depozita.Va rog mult sa ma ajutați cu o informație unde pot sa ma adresez.Multumesc anticipat

Răspunde
 

Lidia Zepf / 12.12.2020 18:20
Buna ziua stimatie Doamne, Buna ziua stimati Domni! Am vizitat säptämäna trecutä sectia AIPA in orasul Bälti. Am primit informatie buna. O sustinere financiarä pentru dezvoltarea Proectului "DAR" salvarea vetii in localitatea ruralä. Pänä in prezent nu am apelat la jutorul din alte surse. in afarä de cele proprii. Voi fi foarte recunäscätoare dacä as putea primi un ajutor consultativ la complectarea documentatiei necesare pentru depunere a dosarului de solicitare a subvenției în avans pentru Proiectul de dezvoltare in satul Fägädäu, raionul Fälesti și îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Cu stimä si respect Lidia Zepf tel 060569973 wahtsap, telegram +4917610270262

Răspunde
 

Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

     

  

Arrow Next