Prima   -  Informații utile   -  Invitații - Membrii CRD Nord se întrunesc miercuri, 27 septembrie, pentru a aproba componența nominală a două Comisii regionale sectoriale

Membrii CRD Nord se întrunesc miercuri, 27 septembrie, pentru a aproba componența nominală a două Comisii regionale sectoriale

15.09.2017   989 Accesări  

Stimați membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord și jurnaliști,

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Vă invită la cea de-a treia ședință ordinară din acest an. Evenimentul va avea loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 10:00, în Sala Senatului a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (blocul central, intrare din strada Pușkin, 38).

La ședința CRD Nord sunt invitați să participe cei 48 de membri ai CRD Nord, specialiști din cadrul ADR Nord și jurnaliști interesați de subiectul dezvoltării regionale.

Prezidată de către președintele CRD Nord, Ion Leucă, ședința se va axa pe următoarele subiecte:

  • Cu privire la implementarea proiectelor de dezvoltare regională în perioada ianuarie-septembrie anul 2017;
  • Cu privire la aprobarea componenței nominale a Comisiilor regionale sectoriale în domeniile Aprovizionare cu apă și canalizare și Managementul deșeurilor solide din cadrul CRD Nord;
  • Cu privire la procesul de implementare a proiectului de management al deșeurilor solide (MDS) din zona 8 (raioanele Edineț, Dondușeni, Briceni și Ocnița). Provocări și probleme.

Amintim că ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a III-a a avut loc în data de 29 septembrie 2015, la Bălți. Ultima ședință a CRD Nord a avut loc în data de 29 iunie 2017, la Bălți, atunci când membrii CRD Nord au aprobat Programul regional sectorial în domeniul Infrastructura de sprijin a afacerilor și au decis crearea a două Comisii regionale sectoriale.

Despre CRD Nord

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al RDN. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (2015-2019)

Arrow Prev

   

  

Arrow Next