Prima   -  Publicații & produse media   -  Publicații - Ghidul GIZ de formare de competențe digitale pentru funcționarii publici

Ghidul GIZ de formare de competențe digitale pentru funcționarii publici

17.06.2022   803 accesări   MSPL

Ca urmare a crizei provocate de pandemia de COVID-19 am fost nevoiți să trecem în sistemul online de muncă și educație. Dacă înainte spuneam de posibilitatea de a decide care format dintre cel online și offline se potrivea mai bine cu formatul de învățare pentru funcționarii publici, la moment formatul online a devenit o normalitate. Acest lucru a prezentat noi provocări: trebuie să găsim o modalitate de a face față nivelului de atenție mai redus cauzat de elementele digitale perturbatoare semnificativ mai mari. În plus, ferestrele mici bidimensionale îngreunează perceperea semnalelor sociale, ceea ce poate duce la neînțelegeri și poate împiedica crearea în comun și colaborarea cu colegii. Și, desigur, oportunitățile de a interacționa într-un mod mai degajat sunt limitate în experiența virtuală.

Dar, lumea virtuală ne oferă și avantaje destul de importante: ne abținem de la călătorii și, prin urmare, economisim bani și timp. Acest lucru ne permite să acționăm într-un mod mai flexibil și chiar mai ecologic. Avem posibilitatea de a ne spori nivelul de accesibilitate la o rețea mai extinsă și putem apropia oameni din toate colțurile lumii, contribuind astfel la o mai bună incluziune. Cu siguranță întotdeauna va exista o diferență între mediul online și cel offline, dar acest lucru nu este nici bun, nici rău - este doar diferit. Și pentru a permite găzduirea de experiențe de învățare online pentru funcționarii publici și consolidarea competențelor de facilitare virtuală, GIZ sector network SENECA.gov a elaborat „Ghidul de formare de competențe digitale pentru funcționarii publici”. Ghidul servește drept suport pentru pregătirea, desfășurarea și monitorizarea cursurilor digitale pentru funcționarii publici și pentru a răspunde la cele două întrebări principale: cum să planificați formate captivante de învățare la distanță și cum să promovați colaborarea și interacțiunea live în mediul online.

GIZ sector network SENECA.gov este finanțat prin proiecte și programe pe care GIZ le derulează în numele guvernului german.

A Guideline on Digital Trainings for Civil Servants

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase