Prima   -  Noutăți - Prima ședință de lucru în cadrul Programului „Business Gate”

Prima ședință de lucru în cadrul Programului „Business Gate”

29.09.2011   1624 accesări  

Prima ședință de lucru cu reprezentanții Comisiei pentru Dezvoltarea Relațiilor Economice Internaționale (C.D.R.E.I.) din cadrul Programului „Business Gate”, drept urmare a Memorandumului de cooperare, semnat la 4 august a.c, a avut loc joi, 29 septembrie a.c., în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Acest eveniment a servit drept instrument inițial de acțiune în cooperarea și realizarea activităților comune pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice și tehnico-științifice, bazate pe egalitate pentru proiecte comune; schimb de informații cu privire la sarcinile și responsabilitățile organelor administrativ corespunzătoare.

La ședință au fost prezenți Ion Bodrug, director ADR Nord; Mihail Plămădeală, consilier al președintelui C.D.R.E.I.; Gianantonio Bellagamba, responsabil Departamentului Direcția AIIM in cadrul C.S.R.E.I.; Marin Ciobanu, administrator ZEL Bălți și colaboratori ai ADR Nord.                                                   

În cadrul evenimentului reprezentanții Comisiei pentru Dezvoltarea Relațiilor Economice Internaționale au vizitat Regiunea Nord în scopul identificării potențialilor parteneri din zonă. Printre obiectele vizitate a fost și Zona Economică Liberă Bălți.

„ADR Nord, în calitate de instituție publică, este drept o punte de legătură pentru actorii regionali. În acest context se dezvoltă o conlucrare și colaborare reciprocă sistematică, nu doar sporadică. Orice informație solicitată este recepționată în termen rezonabil, conform legislației în vigoare. Prin urmare, putem facilita și consolida parteneriatele între antreprenorii din Republica Moldova și cei din Republica Italiană”, a afirmat Ion Bodrug, director ADR Nord. 

C.D.R.E.I. a fost creată la inițiativa antreprenorilor italieni, fiind un organism reprezentativ în coordonarea procesului de realizare a Programului „Business Gate. Acest program este un rezultat al eforturilor intelectuale, organizatorice și financiare comune a companiilor private și antreprenorilor italieni, orientat spre stimularea cooperării economice și financiare eficiente a întreprinderilor mici și mijlocii în spațiul euroasiatic.

04.09.2011 | ADR Nord și Comisia pentru Dezvoltarea Relațiilor Economice Internaționale au semnat un Memorandum de colaborare în cadrul Programului „Business Gate”