Prima   -  Noutăți - Proiectul de la ZEL „Bălți”: Au fost finalizate lucrările de construcție a unui segment de apeduct

Proiectul de la ZEL „Bălți”: Au fost finalizate lucrările de construcție a unui segment de apeduct

19.09.2011   1866 accesări  

Specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat luni, 19 septembrie a.c., o vizită de monitorizare pe teritoriul Zonei Economice Libere „Bălți”, unde, în prezent, ADR Nord gestionează proiectul de dezvoltare regională „Conectarea ZEL «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”.

Vizita se înscrie în contextul finisării lucrărilor la construcția unui segment de apeduct, lucrări executate de către operatorul economic SRL „Valis”.

Proiectul „Conectarea ZEL «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces” a fost lansat în data de 29 iunie a.c. Solicitantul proiectului, gestionat de ADR Nord, este Primăria orașului Bălți. Obiectivul general al proiectului este asigurarea conectării infrastructurii ZEL „Bălți” la toate utilitățile: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces. Suma totală a proiectului este 16 575 515 lei, din care 13 621 660 lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), care constituie 86% din suma totală a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 6 luni. Cofinanțatori ai proiectului sunt Primăria or. Bălți (1 363 734 lei), ICS „Dräxlmaier Automotive” SRL (1 550 121 lei) și ZEL „Bălți” (40 000 lei).