Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare a proiectelor de la ZEL „Bălți” și Edineț (1)

Vizite de monitorizare a proiectelor de la ZEL „Bălți” și Edineț (1)

15.09.2011   2591 accesări  

Un grup de specialiști împreună cu inginerul-șef Simion Bogza, autorul proiectelor Conectarea ZEL «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces" și „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”, precum și șeful Secției management proiecte de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Constantin Bândiu, au efectuat miercuri, 14 septembrie a.c., o vizită de documentare și monitorizare a proiectelor de la ZEL „Bălți” și Edineț.

Scopul vizitelor de monitorizare a fost coordonarea proiectelor tehnice cu operatorii economici, responsabilii tehnici, directorii de șantier, managerii de proiecte și Administrația Publică Locală.

ZEL „BĂLȚI”. Proiectul „Conectarea ZEL «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces” a fost lansat în data de 29 iunie a.c. Solicitantul proiectului, gestionat de ADR Nord, este Primăria orașului Bălți. Obiectivul general al proiectului este asigurarea conectării infrastructurii ZEL „Bălți" la toate utilitățile: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces. Suma totală a proiectului este 16 575 515 lei, din care 13 621 660 lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), care constituie 86% din suma totală a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 6 luni. Cofinanțatori ai proiectului sunt Primăria or. Bălți (1 363 734 lei), ICS „Dräxlmaier Automotive" SRL (1 550 121 lei) și ZEL „Bălți" (40 000 lei).

EDINEȚ. Proiectul „Renovarea drumului regional internațional M14 prin or. Edineț" a fost lansat în data de de 30 mai a.c. Acesta este unul dintre cele 7 proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele FNDR. Suma totală a proiectului, acoperită integral din sursele FNDR, depășește 17,6 mln. lei. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni. Activitățile majore ale proiectului prevăd lucrări de renovare și amenajare a 4,5 km de drum și  trotuar și îmbunătățirea eficienței gestionării drumului, în vederea creării condițiilor optime pentru deplasarea cetățenilor pe strada centrală a or. Edineț, parte a traseului internațional Chișinău - Cernăuți.