Prima   -  Noutăți - „Dezvoltarea turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord”, atelier de lucru organizat de ADR Nord și Agenția Turismului

„Dezvoltarea turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord”, atelier de lucru organizat de ADR Nord și Agenția Turismului

13.09.2011   3105 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a organizat, în colaborare cu Agenția Turismului a Republicii Moldova*, un atelier de lucru cu genericul „Dezvoltarea turismului în RDN”. Atelierul a avut loc marți, 13 septembrie a.c., în sala de conferințe a Hotelului „Bălți”, mun. Bălți.

La atelier au participat, în total, 60 de reprezentanți ai Administrației Publice Locale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, agenți economici din domeniu.

„Analizînd toate oportunitățile regiunii, într-adevăr avem carențe la capitolul turism. Situația turismului din Regiunea Nord nu este din cele mai bune. Scopul atelierului de azi este ca Dvs., stimați participanți, să identificați soluții cu suportul Agenției Turismului. Doresc ca la sfârșitul atelierului să ajungem împreună la concluzii constructive”, a declarat, în discursul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Obiectivul atelierului de lucru a fost identificarea oportunităților de dezvoltare a sectorului turistic la nivel de regiune prin elaborarea proiectelor de dezvoltare a turismului în baza fondurilor și investițiilor naționale și externe.

Atelierul de lucru a avut ca scop coalizarea eforturilor tuturor actorilor regionali pentru atragerea și valorificarea investițiilor în sectorul turistic al regiunii, facilitarea creării parteneriatelor public-private pentru implementarea proiectelor de ordin economic în regiune.

În cadrul atelierului de lucru teoretico-pratcic, au fost îmbinate prezentările conceptuale ale experților în domeniul turismului cu lucrul practic realizat de participanți, care au identificat soluții și au propus diverse modele de intervenție pentru susținerea turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN).

Menționăm că RDN include raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Drochia, Glodeni, Fălești, Florești, Sîngerei și municipiul Bălți.

* Agenția Turismului a Republicii Moldova: http://www.turism.gov.md/