Prima   -  Noutăți - Parteneriatul public-privat, temă de discuție în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc

Parteneriatul public-privat, temă de discuție în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc

07.09.2011   4205 accesări  

Reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din Bălți au avut, marți, 6 septembrie a.c., o întrevedere de circa o oră cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc. Întîlnirea a avut loc în incinta Business Centrului, în a doua jumătate a zilei.

În timpul discuțiilor, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, s-a referit la dificultățile de ordin procedural în contextul parteneriatelor publice-private.

„Cooperarea dintre antreprenori și administrația publică locală implică, pe lîngă toate, anumite dificultăți de ordin procedural în ceea ce privește parteneriatul public-privat”, a declarat directorul ADR Nord, Ion Bodrug. Aceste dificultăți, potrivit directorului ADR Nord, sînt determinate de prevederile legislației în vigoare. „Este nevoie de prea mult timp pentru a încheia un contract de parteneriat public-privat. În acest sens, pentru a îmbunătăți situația, vom veni cu o solicitare către autoritățile de resort în vederea operării anumitor modificări la Legea parteneriatului public-privat”, a mai declarat directorul ADR Nord.

La întîlnirea cu înaltul oficial moldovean au mai fost puse în discuție un șir de probleme locale. Pe lîngă oameni de afaceri și lideri ai asociațiilor neguvernamentale, la discuții au mai participat și lideri de opinie, jurnaliști și alți reprezentanți activi ai comunității locale.