Prima   -  Noutăți - La Rîșcani va avea loc prima masă rotunda privind Actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”

La Rîșcani va avea loc prima masă rotunda privind Actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”

16.08.2011   1751 accesări  

Administrația Raionului Rîșcani în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a inițiat procedura de actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”. O parte integrantă a acestei activăți este dialogul dintre factorii interesați privind necesitățile în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, care va rezulta în prioritizarea necesităților locale.

Consiliul Raional Rîșcani în parteneriat cu ADR Nord organizează prima masă rotundă în cadrul activității de Actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”, care are rolul de a informa participanții despre modul în care se va desfășura procesul de actualizare a SDSE, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare” și rolul actorilor implicați în acest proces. În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate prioritățile de nivel național în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, care, împreună cu criteriile stabilite la nivel local, vor sta la baza procesului de prioritizare a necesitătilor locale. Întrunirea va avea loc miercuri, 17 august, ora 10:00, în incinta Consiliului Raional Rîșcani.

La ședință vor participa reprezentanți ai Consiliului raional Rîșcani, primari, reprenzentanți ai sectorului privat și ai societățiii civile din raion, experți din cadrul Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltarii Regionale și Constructiilor, Ministerul Sănătății și Cancelariei de Stat.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor publice, implementat de GIZ. Aceasta este prima masa rotundă din cele trei preconizate în cadrul activității de Actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”. Următoarea masa rotundă va avea loc la 24 august a.c., iar ultima la 23 semtembrie.

Scopul procesului de actualizare a Strategiei socio-economice a raionului Rîșcani, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare”, este de a asigura o planificare strategică și transparentă a investițiilor și atragerea noilor surse de finanțare, ducînd la îmbunătățirea situației în domeniu.