Prima   -  Noutăți - Sesiune de instruire la Vadul lui Vodă: „Îmbunătățirea proiectelor din POR”

Sesiune de instruire la Vadul lui Vodă: „Îmbunătățirea proiectelor din POR”

29.07.2011   2234 accesări  

O sesiune de instruire cu genericul „Îmbunătățirea proiectelor din Planul Operațional Regional (POR)” are loc în intervalul 28-29 iulie a.c. la Vadul lui Vodă. La sesiune participă directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Ion Bodrug, precum și specialiști din Secția managementul proiectelor și Secția planificare strategică și programare din cadrul ADR Nord.

Sesiunea de instruire este organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în contextul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova", finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Sesiunea este realizată de Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți.

Obiectivele atelierului de lucru din cadrul sesiunii de instruire sunt: (1) de a contribui la dezvoltarea capacităților specialiștilor de la ADR Nord, Centru și Sud privind evaluarea calitativă a proiectelor regionale din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și (2) dezvoltarea abilitatilor participantilor privind prestarea serviciilor de consultanță în scopul îmbunătățirii proiectelor regionale incluse în POR.

În cadrul atelierului de lucru sunt puse în discuție ideea generală despre proiectele incluse în POR, prezentări ale unor metode de evaluare a ideilor de proiecte, precum și șansele proiectelor în cadrul programelor regionale - FNDR.

Sesiunea de instruire de la Vadul lui Vodă este binevenită pentru specialiștii ADR din Secția management proiecte și Secția planificare strategică și programare.