Prima   -  Noutăți - Delegație de la CzechINVENT și Expert-Grup, în vizită la ADR Nord

Delegație de la CzechINVENT și Expert-Grup, în vizită la ADR Nord

25.07.2011   2679 accesări  

O delegație de la Agenția Tehnologică cehă CzechINVENT și Centrul Analitic Independent Expert-Grup au vizitat, luni, 25 iulie a.c., Agenția de Dezvoltare Regională Nord. Vizita se înscrie în contextul proiectului „Susținerea dezvoltării regionale în Moldova: oportunitate pentru stimularea dezvoltării societății civile”, proiect ce urmează a fi lansat în curând.

Cu această ocazie, doi experți de la CzechINVENT - Rene Samek, director executiv, și Manfred Hellmich, senior consultant - le-au vorbit colaboratorilor ADR Nord despre experiența agenției cehe în domeniul dezvoltării regionale.

La rîndul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a relatat că rapoartele partenerilor externi menționează importanța măsurilor întreprinse în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova. „Consider că avem nevoie de consultanță în domeniu. Deja am depistat problemele. Una dintre ele este pregătirea caietelor de sarcini a proiectelor. Aici avem nevoie de experiența experților cehi”, a menționat directorul ADR Nord.

Proiect pentru susținerea dezvoltării regionale în Moldova

Pentru participarea la proiectul „Susținerea dezvoltării regionale în Moldova: oportunitate pentru stimularea dezvoltării societății civile”, implementat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup și Agenția Tehnologică CzechINVENT cu susținerea financiară a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și Fundația Soros în cadrul programului Est-Est: Parteneriat fără frontiere, a fost selectată Liuba Baranceanu, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la ADR Nord.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacităților ONG-urilor locale prin dotarea instituțiilor neguvernamentale cu abilități pentru elaborarea și prezentarea proiectelor de dezvoltare regională, contribuind astfel la susținerea și dezvoltarea sectorului neguvernamental și a societății civile din Moldova. Pentru mai multe detalii, consultați documentul de reper al proiectului.