Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a unui proiect de salubrizare, la Soroca

Vizită de monitorizare a unui proiect de salubrizare, la Soroca

04.07.2011   4666 accesări  

Un grup de experți de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (Nord) au efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită la Soroca, unde au monitorizat proiectul „Stabilirea unui sistem de management integrat al deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Nord”. Ca urmare a modificării bugetului, proiectul a fost îmbunătățit, schimbîndu-i-se esențial conceptul.

Proiectul menționat urmează a fi aprobat de Consiliul Național de Coordonare și Dezvoltare Regională (CNCDR).

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului de protecție a mediului și reducerii riscurilor asupra sănătății populației din zona țintă prin consolidarea managementului integrat al deșeurilor menajere solide. Printre țintele finale ale proiectului sunt și crearea serviciului de salubrizare pentru toate localitățile beneficiare*, precum și dotarea serviciului de salubrizare cu echipamentul și tehnica necesară. Suma totală a proiectului, solicitată integral din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, este 28.598.690 lei. Durata de implementare a proiectului e programată pentru 24 luni.

Solicitantul proiectului „Stabilirea unui sistem de management integrat al deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Nord” este Primăria orașului Soroca. Printre prioritățile proiectului este îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

* Este vorba de următoare localități din Regiunea de Dezvoltare Nord: raionul Soroca, orașul Soroca, satul Zastânca, satul Rublenița, satul Volovița, comuna Ocolina (satele Ocolina și Țipala), comuna Cosăuți (satele Cosăuți și Iojnița), comuna Parcari (satele Volave și Parcari), satul Căinarii Vechi.