Prima   -  Noutăți - Vizită de documentare și monitorizare a proiectelor, la Bălți

Vizită de documentare și monitorizare a proiectelor, la Bălți

15.06.2011   4202 accesări  

Un grup de specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a efectuat o vizită de documentare la Zona Economică Liberă „Bălți” (ZEL „Bălți”), unde, în curând, urmează să fie lansat proiectul „Conectarea ZEL «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”.

În cadrul vizitei, reprezentanții ADR Nord s-au documentat la fața locului în privința implementării subproiectelor „Construcția apeductului” și „Reconstrucția drumului municipal pe str. Dovator”.

Solicitantul proiectului, gestionat de ADR Nord, este Primăria orașului Bălți. Obiectivul general al proiectului este asigurarea conectării infrastructurii ZEL „Bălți” la toate utilitățile: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces. Suma totală a proiectului este 16.575.515 de lei, din care 13.621.660 de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, care constituie 86% din suma totală a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 6 luni. Cofinanțatori ai proiectului sunt Primăria or. Bălți (1.363.734 de lei), ICS „Draexlmaier Automotive” SRL (1 550 121 lei) și ZEL „Bălți” (40.000 de lei).

În rezultatul implementării proiectului menționat, ZEL „Bălți” va fi conectată la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces, iar în regiune va spori calitatea vieții cetățenilor prin crearea de cca 2500 locuri de muncă noi.

Mai multe detalii