Prima   -  Noutăți - Lansare de proiect la Fălești: Rețea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet”

Lansare de proiect la Fălești: Rețea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet”

27.05.2011   2121 accesări  

Proiectul Rețea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, a fost lansat vineri, 27 mai 2011, în cadrul unei conferințe în incinta Consiliului raional Fălești. La conferința de lansare a proiectului au luat parte și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regionale Nord (ADR Nord).

Proiectul menționat, care va avea o durată de 12 luni, a derulat în data de 15 aprilie 2011 și are scopul de a contribui la îmbunătățirea situației economice și de mediu din regiunile transfrontaliere Botoșani-Iași-Vaslui-Galați-Moldova-Cernăuți prin intensificarea cooperării transfrontaliere între actorii locali din zona țintă în domeniul dezvoltării agriculturii ecologice.

De asemenea, proiectul va contribui la itensificarea cooperării între formatorii pentru educație a fermierilor în domeniul producerii și certificării producției agroalimentare organice, inițierea procesului de certificare a producției agroalimentare, dezvoltarea culturii ecologice la fermierii din zona transfrontalieră, prin promovarea agriculturii ecologice și bunelor practici agricole europene.

Beneficiarii finali ai proiectului vor fi locuitorii din localitățile rurale din 12 raioane din Republica Moldova, județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați din România și regiunea Cernăuți, Ucraina.

Parteneri ai proiectului sînt Asociația Euroconcept, Botoșani, România; Centrul de Dezvoltare Comunitară, Iași, România; Centrul Bucovinean de Dezvoltare și Reconstrucție, Cernăuți, Ucraina; Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform, Chișinău, Republica Moldova; Asociația Autorităților Publice Locale „Rural Nord”, Fălești, Republica Moldova.