Prima   -  Noutăți - Forum Economic Internațional, în Regiunea de Dezvoltare Nord

Forum Economic Internațional, în Regiunea de Dezvoltare Nord

20.05.2011   1697 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a participat la Forumul Economic Internațional din Bălți, deschis azi, 20 mai, și care își va continua lucrările în următoarele două zile. La Forum, organizat în contextul celor 590 de ani de la fondarea orașului Bălți, au luat parte reprezentanți ai cercurilor de afaceri din Țările Baltice, Belarus, Ucraina, Polonia, Rusia, Republica Moldova și alte țări interesate.

După deschiderea oficială a Forumului, care a avut loc în incinta Primăriei Bălți, ADR Nord a distribuit participanților o serie de materiale privind strategiile de dezvoltare în Regiunea de Nord a Republicii Moldova.

Vineri, în a doua jumătate a zilei, Forumul a continuat cu o masă rotundă, în cadrul căreia directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a prezentat ADR Nord și proiectele sale de dezvoltare în curs.

Participanții la Forum au discutat despre consolidarea și dezvoltarea comerțului regional și legăturile de investiții între țări, despre tehnologii de economisire a energiei, nanotehnologie, din surse regenerabile de energie, despre tehnologiile moderne de prelucrare și stocare a produselor agricole, dar și despre beneficiile și perspectivele de dezvoltare a Zonei Economice Libere „Bălți”.

Printre organizatorii Forumului la care a participat azi ADR Nord sunt Primăria mun. Bălți și Agenția Imobiliară și Consultanță „Naxin”. Evenimentul a fost susținut de Guvernul Republicii Moldova și de Academia de Științe a Moldovei.