Prima   -  Noutăți - În Regiunea Nord a fost lansat un proiect finanțat de Uniunea Europeană

În Regiunea Nord a fost lansat un proiect finanțat de Uniunea Europeană

28.04.2011   2240 accesări  

La 27 aprilie a.c., directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a participat la Conferința de lansare a proiectului „Managementul performant și eficiența administrativă”, în orașul Soroca.

În mesajul său de salut, directorul ADR Nord a precizat că acest proiect este primul proiect transfrontalier lansat în regiune, ceea ce reprezintă un succes nu doar pentru CR Soroca, ci și pentru întreaga regiune. În acest context, directorul ADR Nord a remarcat că evenimentul lansării proiectului a coincis cu „Ziua Drapelului de Stat” și cu aprobarea spre finanțare a proiectului „Stabilirea unui sistem de management integrat al deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Nord”, din sursele FNDR pentru anul 2011.

Proiectul transfrontalier „Managementul performant și eficiența administrativă”, implementat de CR Soroca, este finanțat de Uniunea Europeană prin Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, în perioada 31 martie 2011 - 31 martie 2012. Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Județean Iași, România și ONG Business Consulting Institute (Republica Moldova), CR Florești și CR Drochia.

Obiectivul proiectului este axat pe îmbunătățirea capacității administrative a APL prin crearea a 2-3 servicii (audit intern, MRU, management al proiectelor); studiu de analiză funcțională a organizării și activității serviciilor CR Soroca; 3 cicluri de instruire pentru consilieri și funcționari publici; stagii de lucru la CJ Iași pentru 15 persoane în domeniul management, audit intern și resurse umane; 3 misiuni de audit efectuate etc.

Beneficiarii finali ai proiectului vor fi peste 1000 angajați ai CR Soroca și structurile subordonate care vor activa în conformitate cu noile cerințe și standarde de prestare a serviciilor și circa 300 mii locuitori ai raioanelor Soroca, Florești, Drochia și județul Iași, care vor beneficia de servicii administrative îmbunătățite.

Menționăm că valoarea totală a proiectului este de 148.750 de euro din care contribuția Uniunii Europene constituie 133.785 de euro, Consiliul Raional Soroca vine cu cofinanțare de 13.964 de euro și cofinanțarea organizației neguvernamentale Business Consulting Institute constituie 1000 de euro.