Prima   -  Noutăți - Promovarea turismului în Republica Moldova, prioritate a Strategiilor de Dezvoltare Regionale

Promovarea turismului în Republica Moldova, prioritate a Strategiilor de Dezvoltare Regionale

19.04.2011   2198 accesări  

Reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Centru, Sud și ai Direcției Generale Dezvoltare Regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), precum și reprezentanții mai multor agenții turistice din țară s-au reunit în cadrul unei mese rotunde și au discutat despre promovarea turismului în Republica Moldova.

ADR Nord a efectuat o prezentare în cadrul căreia au fost menționate principalele obiecte turistice din regiune și activitățile prioritare efectuate în vederea promovării turismului în localități,  de asemenea au fost specificate principalele proiecte ce ar contribui la valorificarea potențialului turistic în Regiunea de Nord.

Cei prezenți la eveniment au manifestat interes față de obiectele strategice din turismul regional, analizînd turismul ca sector important al economiei naționale, ce cuprinde o gamă variată de întreprinderi publice și private, generatoare de beneficii economice și sociale, de noi locuri de muncă pentru diferite categorii de angajați.

Valentina Pleșca, directorul DGDR, a menționat că turismul constituie o prioritate a Strategiilor de Dezvoltare Regională, astfel, fiecare actor implicat în dezvoltarea regională și promovarea serviciilor și turismului, trebuie să promoveze destinațiile turistice pentru a dezvolta economia regională prin acest domeniu. De asemenea, directorul DGDR a îndemnat reprezentanții tuturor instituțiilor participanți la o cooperare mai eficientă, cu obiective comune și acțiuni concrete de promovare a turismului din țara noastră.

În urma dialogului, participanții la masa rotundă au conchis ca în luna mai 2011 să organizeze ateliere de informare în regiunile țării, pentru a identifica noi idei de proiecte, care vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională sau din programele transfrontaliere. Totodată, ei au discutat posibilitatea elaborării unei hărți în care să fie indicate principalele obiecte și trasee turistice.