Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, în raionul Soroca

Directorul ADR Nord, în raionul Soroca

15.04.2011   1982 accesări  

Astăzi 15 aprilie 2011, Ion Bodrug, director ADR Nord, a vizitat raionul Soroca cu scopul identificării ideilor de proiecte și facilitării colaborării între APL I și APL II.

La întrunire au participat șefii direcțiilor din Consiliul raional Soroca, primari din raion și reprezentanți mass-media.

Consiliul raional Soroca este unul dintre cei mai activi actori regionali în domeniul elaborării proiectelor de dezvoltare.

În context, Ion Bodrug i-a spus că proiectul „Managementul performant și eficiența administrativă”, depus în cadrul Programului Operațional Comun Ro-Ua-Md, a fost acceptat spre finanțare. Directorul ADR Nord a menționat că acest succes al Consiliului raional Soroca reprezintă un eveniment important pentru întreaga regiune.

În cadrul discuțiilor, printr-o abordare activă, s-a evidențiat Tatiana Țarălungă, care a propus ca durata Apelului Propunerilor de Proiecte să fie mai mare, ghidul aplicantului să fie mai clar și să fie stipulată suma disponibilă pentru finanțare pe prioritățile strategiei de dezvoltare regională.

Menționăm că, pe parcursul a două săptămînii, directorul ADR Nord a efectuat o serie de întîlniri de documentare și informare în Regiunea Nord, cu președinții de raioane, șefii direcțiilor Consiliului raional precum și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale active din teritoriu.