Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, în raionul Briceni

Directorul ADR Nord, în raionul Briceni

13.04.2011   2071 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord a inițiat o serie de întîlniri de documentare și informare în Regiunea Nord, cu președinții de raioane, șefii direcțiilor Consiliului raional precum și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale active din teritoriu.

Astăzi, 13 aprilie, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a fost în vizită la raionul Briceni cu scopul identificării ideilor de proiecte și facilitării colaborării între APL I și APL II.

În cadrul întîlnirii a fost prezent și președintele Consiliului Regional de Dezvoltare Nord, președintele CR Briceni, Victor Cerevatîi, care a menționat importanța vizitelor de informare pentru regiune, în vederea programelor de finanțare și programul de instruire organizat de proiectul GIZ „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova”.

De asemenea, Victor Cerevatîi a vorbit despre dezvoltarea unui concept de proiect privind reconstrucția drumurilor de importanță națională care au 2 conexiuni de frontieră cu Ucraina, unde la moment din bugetul Consiliului raional se elaborează proiectul tehnic și astfel ar putea aplica la următorul Apel al Propunerilor de Proiecte din sursele FNDR.

În acest context, Ion Bodrug a relatat posibilitatea aplicării proiectului dat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră.

O abordare activă a manifestat și primarul din Grimăncăuți, Anatol Caduc, care a accentuat importanța întîlnirii de astăzi și instruirile ce vor avea loc la 19-21 aprilie.

Dna Elena Stahii, primarul s. Drepcăuți, a solicitat consultanță din partea specialiștilor ADR Nord în privința îmbunătățirii proiectului „Crearea la nivel regional a unui sistem integrat  de management al deșeurilor menajere solide”, care a fost depus la Primul Apel al Propunerilor de Proiecte, unde Ion Bodrug a relatat că specialiștii agenției sunt deschiși în acordarea consultanței beneficiarilor din regiune, și în special că acest proiect este inclus în Documentul Unic de Program spre finanțare în 2010-2012.

Menționăm că directorul ADR Nord urmează pe parcursul săptămînii să efectueze deplasări în raioanele Florești și Soroca.