Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, în raioanele Dondușeni și Ocnița

Directorul ADR Nord, în raioanele Dondușeni și Ocnița

12.04.2011   1787 accesări  

La 12 aprilie a.c., Ion Bodrug, director ADR Nord, a efectuat vizite de informare în raioanele Dondușeni și Ocnița cu scopul identificării ideilor de proiecte și facilitării colaborării între APL I și APL II, inclusiv și informarea privind instrumentele financiare din cadrul IEVP, Parteneriatul Estic și fonduri ale altor Parteneri de Dezvoltare precum Guvernele statelor UE, instituțiile ONU, și alte oportunități investiționale în RM.

Raionul Dondușeni s-a manifestat pînă în prezent printr-o inițiativă mai redusă în domeniul implementării proiectelor de dezvoltare, această s-a demonstrat și în cadrul vizitei de astăzi prin prezență redusă la întrunire.

Totuși pe parcurs în cadrul discuțiilor s-au abordat mai multe domenii privind implementarea proiectelor, programe de finanțare etc.

În acest context, Gurin Veaceslav, șeful Direcției economie a Consiliului raional Dondușeni, a menționat despre importanța renovării Parcului Național din satul Țaul, cu ajutorul unor companii din Republica Polonă.

Astfel în cadrul programului de training organizat de proiectul GIZ „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova” s-ar putea dezvolta o propunere de proiect ca renovarea parcurilor naționale.

De asemenea, raionul Ocnița a demonstrat un interes sporit față de programele de finanțare și dezvoltarea ideilor de proiecte, și anume în aprovizionarea orașului Ocnița cu apă din sondele din Naslavcea, ce au o înaltă calitate a apei potabile.

Menționăm că ADR Nord a inițiat o serie de întîlniri de documentare și informare în Regiunea Nord, cu președinții de raioane, șefii direcțiilor Consiliului raional precum și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale active din teritoriu, în perioada 5-15 aprilie a.c.

Pe parcursul săptămînii curente urmează o serie de deplasări în alte raioane a regiunii.