Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Nord, în municipiul Bălți

Directorul ADR Nord, în municipiul Bălți

11.04.2011   1738 accesări  

La 11 aprilie a.c., Ion Bodrug, director ADR Nord, a efectuat o vizită de informare în mun. Bălți cu scopul identificării ideilor de proiecte și facilitării colaborării între APL I și APL II, inclusiv și informarea privind  instrumentele financiare din cadrul IEVP, Parteneriatul Estic și fonduri ale altor Parteneri de Dezvoltare precum Guvernele statelor UE, instituțiile ONU, și alte oportunități investiționale în RM.

La întîlnire au fost prezenți atît reprezentanții direcțiilor din primăria Bălți și ai comunelor Elizaveta, Sadovoe, cît și reprezentanții întreprinderilor municipale.

În cadrul discuțiilor, Ion Bodrug a menționat că mun. Bălți, fiind o sursă importantă pentru dezvoltarea Regiunii Nord, nu își utilizează toate resursele disponibile privind dezvoltarea regională în comparație cu alte APL-uri. Începînd cu 2001pînă în 2009 mun. Bălți s-a evidențiat doar prin implementarea proiectelor mai mult sociale și n-au inițiat  proiecte de dezvoltare, pîna la momentul creării secției de atragere a investițiilor.

Reieșind din aceste considerente prima sesiune a programului de training organizat în cadrul proiectului GIZ „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova” va începe în mun. Bălți în data de 19 aprilie a.c.

Menționăm că ADR Nord a inițiat o serie de întîlniri de documentare și informare în Regiunea Nord cu președinții de raioane, șefii direcțiilor Consiliului raional precum și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale active din teritoriu, în perioada 5-15 aprilie a.c.

Pe parcursul săptămînii curente urmează o serie de deplasări în alte raioane a regiunii.