Prima   -  Noutăți - Necesitățile regiunii, subiect pus în discuție în cadrul vizitei reprezentanților AECOM și IMC USA

Necesitățile regiunii, subiect pus în discuție în cadrul vizitei reprezentanților AECOM și IMC USA

07.04.2011   2287 accesări  

Echipa ADR Nord a avut o întîlnire de lucru cu Steve Giddings, consultant al companiei AECOM (www.aecom.com) și cu Gulsum Ahtamberdieva, președinta Organizației de management a consultanților și formatorilor din Kazahstan, partenerul Institute of Management Consultans USA (www.imcusa.org).

În cadrul discuțiilor au fost abordate problemele specifice Regiunii de Dezvoltare Nord, necesitățile de dezvoltare ale APL de nivelurile I și II, situația privind procesul de regionalizare a serviciilor publice etc.

Interesul oaspeților față de Regiunea de Dezvoltare Nord și studierea necesităților regiunii vine din dorința acestor organizații de a se implica într-un proiect de asistență pentru Republica Moldova, inițiat recent de USAID.

În context, Steve Giddings a menționat că Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA au negociat un contract de asistență în valoare de 12 mln dolari SUA, orientat spre susținerea reformelor APL (10 mln dolari SUA) și spre îmbunătățirea eficienței energetice în Republica Moldova (2 mln dolari SUA).

La rândul său, directorul ADR a vorbit despre necesitățile de dezvoltare a regiunii și a exprimat speranța că asistența oferită va ajuta autoritățile publice să depășească unele obstacole cu care se confruntă.