Prima   -  Noutăți - ADR Nord a lansat proiectul de dezvoltare regională „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării”

ADR Nord a lansat proiectul de dezvoltare regională „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării”

22.03.2011   3318 accesări  

Astăzi 22 martie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord împreună cu primăria or. Biruința organizează ceremonia de lansare a proiectului de dezvoltare regională „Finisarea construcției poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor menajere pentru 3 primării (7 localități): or. Biruința, com. Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigorești, s. Tîplești, s. Å¢îpletești), s. Heciul Nou".

În cadrul lansării s-a încheiat acordul de parteneriat prin care a fost creat suportul necesar pentru implementarea eficientă a proiectului.

Acordul a fost semnat de către dl Ion Bodrug, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, dl Vasile Doga, președintele CR Sîngerei și de către 3 primari parteneri în cadrul proiectului.

Lansarea proiectului marchează un eveniment de succes al procesului de dezvoltare regională, care va contribui la îmbunătățirea stării ecologice din regiune. În rezultatul implementării proiectului în Primăriile/consiliile locale ale celor 3 parteneri vor fi create sisteme de colectare separată a deșeurilor solide în 7 localități, întreprinderea specializată va fi dotată cu echipament și mijloace de transport, va fi creat un exemplu de succes în domeniul salubrizării pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. Populația din cele 7 localități va beneficia de un sistem de colectare separată a deșeurilor, care acoperă toate necesitățile de salubrizare, inclusiv colectarea dejecțiilor animaliere; cetățenii vor fi informați cu privire la sistemul de management al deșeurilor prin intermediul unei ample campanii de sensibilizare.

Menționăm că proiectul dat este unul din cele 5 proiecte din regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în 2010 și unul din cele 19 proiecte aprobate în Documentul Unic de Program prin  HG nr 722 din 26.08.2010 pentru anii 2010 - 2012.

Suma totală a proiectului depășește 6 milioane lei dintre care peste patru milioane sunt acoperite din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională și vor fi orientate pentru finisarea construcției și amenajarea poligonului pentru acumularea, sortarea și valorificarea deșeurilor managere, procurarea utilajului necesar pentru funcționarea serviciului de colectare, transportare, sortare și valorificare a deșeurilor. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni.

La eveniment participă reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, angajații Agenției de Dezvoltare regională Nord, reprezentanții Administrației Publice Locale, societății civile și ai sectorului privat, membrii comunității și reprezentanți mass-media.

 

Pentru detalii, contactați:

Bejan Olga, responsabil de relații cu publicul

Tel: (231) 61 980