Prima   -  Noutăți - Evaluarea necesităților dezvoltării regionale

Evaluarea necesităților dezvoltării regionale

04.02.2011   1883 accesări  

La data de 3 februarie, ADR Nord a fost vizitată de dl Lutz Drewsky, expert în dezvoltare urbană și regională din partea GIZ pentru evaluarea necesităților ADR Nord de dezvoltare instituțională și dezvoltarea RDN.

Dl Drewski a fost invitat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova” care este orientat spre îmbunătățirea capacităților pentru dezvoltarea regionala și competenței autorităților publice regionale și locale, sectorul privat și organizațiilor obștești din regiunea nord a Moldovei.

În cadrul unei ședințe de lucru expertul a discutat cu fiecare colaborator privind resposabilitățile și necesitățile de dezvoltare instituțională unde s-au identificat necesitățile pe termen scurt și pe termen lung.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug în cadrul discuțiilor a pus accent pe dezvoltarea capacităților atît a personalului din cadrul agenției cît și a Regiunii Nord și a specificat necesitatea fortificării capacităților instituționale și aspectului de organizare și planificare a activității.

În urma vizitei de studiu Dl Drewski va pregăti un pachet de documente pentru anunțarea tenderului și ulterioara selectare a unei companii internaționale de consultanță care va acorda asistență la fortificarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în R. Moldova.