Prima   -  Noutăți - Ion Bodrug la raport

Ion Bodrug la raport

25.01.2011   1832 accesări  

La 24 ianuarie 2011 în municipiul Bălți s-a desfășurat ședința Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord), în cadrul căreia a fost audiat raportul de activitate pentru anul 2010 și aprobat planul de activitate și bugetul pentru anul 2011 al Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

La ședință au participat membrii CRD Nord, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), angajații ADR Nord, experții proiectului „Moldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională" (MDRD) și reprezentanți mass-media .

În mesajul său de salut, dl ministrul MDRC, Marcel Răducan a salutat participanții menționând, că într-un an de zile, în urma demarării procesului de dezvoltare regională s-au obținut realizări considerabile, dar așteptările următorului an de activitate sunt cu mult mai mari. Astfel, pentru obținerea unor rezultate mai eficiente este nevoie de o insistență mai mare și implicare mai activă a membrilor CRD Nord.

În cadrul ședinței s-a evaluat impactul activităților de dezvoltare regională, au fost analizate realizările înregistrate în anul 2010 și planul de activitate al ADR Nord propus pentru anul 2011, ce reprezintă un instrument de planificare și include activitățile agenției privind implementarea politicii de dezvoltare regională în RDN. Planul de activitate este elaborat în concordanță cu cadrul normativ al dezvoltării regionale, cu SNDR și SDR Nord.

Directorul ADR Nord, dl Ion Bodrug a menționat, că planul de activitate al agenției pentru 2011 este unul mult mai complex și diversificat, fiind orientat spre implementarea cu succes a proiectelor regionale și obținerea unor rezultate consistente în domeniile-cheie de dezvoltare regională.

În vederea implementării cu succes a obiectivelor politicii de dezvoltare regională, ADR Nord își va coordona activitățile cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, instituțiile publice responsabile de implementarea politicii de dezvoltare regională. De asemenea, în contextul dezvoltării regionale, ADR Nord va colabora cu partenerii de dezvoltare, societatea civilă și mass-media.

Pentru implementarea planului de activitate, pe parcursul anului 2011 ADR Nord va beneficia de asistență tehnică din partea Biroului de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în domeniul modernizării serviciilor comunale în Republica Moldova.

Colaborarea eficientă cu partenerii de dezvoltare va contribui la consolidarea capacităților instituționale ale ADR Nord, inclusiv la perfecționarea continuă a persoanelor responsabile de implementarea politicii de dezvoltare regională.

#             #             #

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord este constituit din 48 membri - președinți de raioane, primari, agenți economic, lideri ONG - și are misiunea de a elabora și promova politici regionale în scopul impulsionării dezvoltării socio-economice a regiunii nord.

Înființată în anul 2010 Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord este o instituție publică necomercială, cu autonomie financiară, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și este constituită pentru asigurarea operaționalității procesului de implementare și realizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord.

Rolul ADR Nord este de a contribui la dezvoltarea durabilă și prosperitatea regiunii, prin încurajarea investițiilor, dezvoltarea economică la nivel de regiune, modernizarea infrastructurii și protecția mediului.

 

Pentru detalii contactați:
Ion Bodrug, Director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord                                              
Tel: 231 61980, e-mail: adrnord@gmail.com