Prima   -  Noutăți - ADR Nord impulsionează dezvoltarea economică în regiunea nord

ADR Nord impulsionează dezvoltarea economică în regiunea nord

21.12.2010   2363 accesări  

Mai multe proiecte de dezvoltare economică în Regiunea de Dezvoltare Nord - acest obiectiv a fost trasat de participanții la atelierul de lucru din Soroca

60 de reprezentanți ai APL, organizațiilor neguvernamentale și mass-media au participat la 21-22 decembrie 2010 în cadrul unui atelier de lucru cu genericul „Facilitarea accesului la resursele financiare, sporirea atractivității investiționale pentru Dezvoltarea Economică a Regiunii de Nord", organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord în or. Soroca.

 Atelierul de lucru urmărește obiectivul de identificare a oportunităților de dezvoltare a sectorului economic la nivel de regiune prin elaborarea proiectelor de dezvoltare economică în baza fondurilor și investițiilor externe.

 Ion Bodrug, directorul ADR Nord, a menționat că această activitate, organizată de instituția pe care o conduce are ca scop coalizarea eforturilor tuturor actorilor regionali pentru atragerea și valorificarea investițiilor în sectorul economic regional, facilitarea creării parteneriatelor public-private pentru implementarea proiectelor de ordin economic în regiune.

 În cadrul ateierului de lucru teoretico-pratcic, au fost îmbinate prezentările conceptuale ale experților în domeniile atragerii fondurilor cu lucrul practic realizat de participanți, care au identificat soluții și au propus diverse modele de intervenție pentru susținerea sectorului economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.

 Menționăm că Regiunea de Dezvoltare Nord include raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Drochia, Glodeni, Fălești, Florești, Sîngerei și mun. Bălți.