Prima   -  Noutăți - ADR Nord participă la Conferința de lansare a Programului ”œPARE 1+1”

ADR Nord participă la Conferința de lansare a Programului ”œPARE 1+1”

22.11.2010   2250 accesări  

    Reprezentanții ADR Nord, Dl Ion BODRUG- directorul agenției și Dl Constantin BÂNDIU- specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, participă astăzi, 22 noiembrie la ora 14:00, la Conferința de lansare a Programului - pilot de Atragere a Remitențelor în Economie "PARE 1+1" pentru anii 2010-2012.

    Obiectivul acestui eveniment este de a familiariza publicul larg cu prevederile și condițiile de participare în cadrul Programului "PARE 1+1". Scopul programului este de a reorienta remitențele de la consum spre investirea în dezvoltarea businessului, îndeosebi în localitățile rurale, crearea noilor întreprinderi.
Programul prevede că pentru fiecare leu investit de cetățenii Moldovei vor primi 1 leu din partea Guvernului.

    În cadrul evenimentului Dl Ion BODRUG s-a întîlnit cu directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM),d-na  Iulia IABANJI unde au convenit că în cel mai scurt timp vor semna un Acord de colaborare în scopul susținerii și dezvoltării sectorului IMM din R. Moldova.
Parteneriatul va avea drept obiectiv general stabilirea unei colaborări continue și eficiente între instituții, în vederea dezvoltării mediului de afaceri din regiunea de nord a țării.

     Către finalul conferinței, Dl Ion BODRUG a menționat pentru postul de televiziune Moldova 1 că acest program este unul foarte important , care va impulsiona dezvoltarea regională în cadrul susținerii bussinesului mic și mijlociu, și v-om plasa temele programului pe site-ul adrnord.md.