Prima   -  Noutăți - Atelier de lucru privind elaborarea indicatorilor pentru proiectele regionale

Atelier de lucru privind elaborarea indicatorilor pentru proiectele regionale

12.08.2010   1818 accesări  

Un atelier de lucru pentru elaborarea indicatorilor de raportare a proiectelor regionale care vor fi incluse în Documentul Unic de Program și implementate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională a avut loc în incinta ADR Nord în data de 11 august curent.

În cadrul ședinței a participat Anne Thomson, expert internațional în monitorizare și evaluare.

Din grupul de lucru au făcut parte zece membri: reprezentanți ai Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (MCDR), specialiști ADR Nord, reprezentanți ai proiectelor „Moldova: cooperare în dezvoltarea regională”, finanațat de DFID, și „Modernizarea serviciilor comunale”, finanțat de GTZ. Participanții au abordat și identificat indicatori pentru cinci tipuri de proiecte pentru care există oportunități de finanțare în anul 2010. Aceste proiecte se referă la infrastructura drumurilor, infrastructura rețelelor de apă și canalizare, colectarea deșeurilor solide, dezvoltarea sectorului privat și promovarea turismului.

În cadrul atelierului de lucru, pentru fiecare tip de proiecte au fost identificați indicatori de produs și indicatori de rezultat, fapt ce va permite ulterior să fie realizat un proces eficient de monitorizare și evaluare a proiectelor implementate. De asemenea, acest sistem de aplicare a indicatorilor va permite MCDR să monitorizeze într-un proces permanent derularea proiectelor regionale, asigurând controlul necesar.

După sistematizarea propunerilor elaborate în cadrul celor treii ateliere de lucru organizate la ADR Nord, Centru și Sud, MCDR va aproba lista de indicatori.