Prima   -  Noutăți - Au fost selectate proiectele care vor fi susținute financiar de către GTZ

Au fost selectate proiectele care vor fi susținute financiar de către GTZ

23.07.2010   1662 accesări  

În perioada 13-15 iulie curent, la sediul ADR Nord a avut loc o ședință comună a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, specialiștilor Agenției de Dezvoltare Regională Nord și reprezentanților Biroului de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ). Participanții la eveniment au discutat despre rezultatele evaluării de către experții tehnici a propunerilor de proiecte preselectate anterior.

Consultantul GTZ din cadrul Agenției, Margareta Vameș, a prezentat informația despre rezultatele evaluării proiectelor de către experții tehnici, în baza cărora GTZ a propus să fie susținute financiar proiectele aflate pe primele poziții conform recomandărilor experților tehnici. În ședință s-a decis să se ofere susținere financiară pentru proiectele „Eco-salubritate rurală în zona Costești-Stânca”, depus de Primăria orașului Costesti, raionul Râșcani, și proiectul „EcoLumină pentru o dezvoltare autosustenabilă a comunei și eco-educație regională”, aplicant: Primăria comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca.

În continuare, urmează etapa de ajustare a proiectelor la recomandările experților tehnici în domeniu. La această etapă vor fi implicați experți tehnici, persoane responsabile de domeniu din localitate și raion.