Prima   -  Noutăți - Team building privind rolurile în cadrul echipei

Team building privind rolurile în cadrul echipei

21.07.2010   1687 accesări  

Teoria rolurilor în echipă pornește de la premisa că atunci când oamenii devin conștienți de propriile puncte forte și abilități, înțelegând rolul pe care sunt capabili să-l joace în cadrul unei echipe, reușesc să facă mai bine față cererilor pe care le presupune munca în echipă. Fiecare membru adoptă un rol în funcție de competențele sale și în funcție de rolurile asumate de ceilalți membri. Aceeași persoană poate avea mai multe roluri în diverse circumstanțe generate de activitatea profesională.

În această cheie, la Ivancea, a avut loc seminarul de team building cu participarea colaboratorilor Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (MCDR), Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, proiectul „Moldova, cooperare în dezvoltare regională” (MDRD) și Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ).

Sesiunile de team building au permis, prin intermediul exercițiilor derulate, determinarea rolurilor pe care și le asumă participanții în situații diferite de cele din birou, anticiparea situațiilor conflictuale. În baza acestor informații, echipa poate fi modelată în privința creșterii eficienței, și, nu în ultimul rând, în privința satisfacției la locul de muncă.

Sesiunea a fost susținută de formatori certificați la nivel național și internațional, cu o vastă experiență practică.

La acest eveniment au participat Veaceslav Guțuțui, viceministru MCDR; Philipp Johannsen, manager de proiect GTZ; Martin Rimmer, directorul proiectului Oxford Policy Management Ltd, UK.

În discursul său de salut, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a referit la realizările obținute de instituție și la acțiunile planificate: „Agenția s-a axat în principal pe dezvoltarea, în continuare, a activităților de planificare, dar în același timp a început implementarea la nivel regional a Planului Operațional Regional și au fost dezvoltate activități de cooperare externă. Au fost organizate seminarii, întâlniri și consultanțe cu potențialii solicitanți de fonduri. ADR Nord va continua să asigure o informare transparentă și corectă privind oportunitățile de finanțare și va coordona activitățile pentru generarea impactului economic la nivel regional”.