Prima   -  Noutăți - Rolul autorităților administrației publice locale în crearea infrastructurii de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii

Rolul autorităților administrației publice locale în crearea infrastructurii de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii

13.07.2010   1673 accesări  

Ministerul Economiei și Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), organizează, în perioada 15-16 iulie 2010, un seminar practic cu șefii direcțiilor/secțiilor de economie din consiliile raionale și municipale în cadrul Incubatorului de Afaceri din Soroca, creat cu suportul Programului „Entranse 2 Your Business”, finanțat de Guvernul Norvegiei.

Seminarul „Rolul autorităților administrației publice locale în crearea infrastructurii de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii” are ca scop consolidarea potențialului instituțiilor și organizațiilor care reprezintă IMM-urile. În condițiile în care cadrul de susținere la nivel local a IMM-urilor din țară nu este bine dezvoltat, participanții la eveniment vor discuta perspectivele și oportunitățile de creare a mecanismelor de susținere și de îmbunătățire a mediului de afaceri.

În deschiderea seminarului, Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul Economiei, va releva rolul organelor administrației publice centrale și locale în reducerea barierelor în dezvoltarea antreprenoriatului. Totodată, vor fi puse în discuție rezultatele analizei chestionarului referitor la dezvoltarea mediului de afaceri. În același context, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii va explica participanților cum să comunice mai eficient cu întreprinderile private și cum să promoveze programe specifice de afaceri la nivelul administrației raionale și municipale.  

Participanții vor mai fi informați despre activitățile de consolidare a capacităților secțiilor de economie ale consiliilor raionale pentru ca acestea să se poată implica mai activ în programele de susținere financiară a IMM realizate în cadrul proiectului „Susținerea implementării componentei de migrație și dezvoltare a parteneriatului de mobilitate UE-Moldova”. 

Pentru a învăța din experiența unui model reușit, participanții vor vizita Incubatorul de Afaceri Soroca, care în prezent găzduiește 17 de rezidenți cu 70 de angajați și are o specializare largă.