Prima   -  Noutăți - Întrunirea reprezentanților ADR Nord și S.A. „RIF-AcvaAparat”

Întrunirea reprezentanților ADR Nord și S.A. „RIF-AcvaAparat”

09.07.2010   1639 accesări  

Întrunirea reprezentanților ADR Nord și S.A. „RIF-AcvaAparat” la sediul Agenției a avut ca scop stabilirea parteneriatului pentru dezvoltarea sistemului de protecție a surselor de apă potabilă în regiune. Subiectul-cheie a propunerii a fost promovarea tehnologiei infra-sonore în dezbacterizarea fântânilor și aducțiilor.

Aparatul RIF-1 produs de S.A. „RIF-AcvaAparat” poate soluționa problema dezinfectării surselor de apă potabilă în instituțiile publice și localitățile rurale prin producerea în masă și dotarea cu utilajul respectiv a subiecților vizați. Compania solicită sprijinul ADR Nord în identificarea surselor de finanțare a proiectului de ecologizare a apelor potabile din nordul țării, proiectul având o valoare de circa 200.000 de lei.

În rezultatul discuției, ADR Nord și-a propus să efectuieze un studiu de prefezabilitate a proiectului, în comun cu solicitantul. În cazul demonstrării eficienței ecologice și rentabilității utilizării aparatului RIF-1, se va încheia un acord de partenierat dintre ADR Nord și S.A. „RIF-AcvaAparat”.