Prima   -  Noutăți - Finanțarea unor proiecte cu suportul Biroului de Cooperare Tehnică a Germaniei GTZ

Finanțarea unor proiecte cu suportul Biroului de Cooperare Tehnică a Germaniei GTZ

01.07.2010   1572 accesări  

Joi, 1 iulie curent, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, s-a desfășurat ședința comună a reprezentanților Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, ADR Nord și GTZ, în cadrul căreia s-a discutat despre propunerile de proiecte depuse de către aplicanți în cadrul primului apel de propuneri de proiecte.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a afirmat că această întâlnire oferă o șansă în plus proiectelor depuse în cadrul primului apel de propuneri de proiecte și care au un impact mai mult local. Această ședință trebuie să constituie baza unor exemple cu impact regional și efect multiplicatoriu pentru Regiunea de Dezvoltare Nord.

O preselecție inițială a fost efectuată de către consultanții regionali ai proiectului care au selectat opt propuneri de proiecte, conform următoarelor criterii de preselecție:

  • asigurarea cu apă și canalizare
  • managementul deșeurilor  
  • eficiența energetică

Bugetul solicitat nu trebuie să depășească 5 mil. lei.

În perioada următoare, proiectele selectate vor fi evaluate de către un expert tehnic în domeniu. Decizia privind finanțarea proiectelor de către GTZ va fi luată după procedura de evaluare tehnică.