Prima   -  Noutăți - Participare la Conferința internațională a IMM-urilor

Participare la Conferința internațională a IMM-urilor

31.05.2010   1329 accesări  

Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au organizat Conferința Internațională a IMM-urilor pe 27 mai 2010,la Chișinău.

Evenimentul a cuprins o sesiune plenară și trei ateliere de lucru.

Participanții conferinței au primit cuvânt de salut din partea de prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat, managerului de țară al Băncii Mondiale în RM, Melanie Marlett, șefului delegației Uniunii Europene în RM, Dirk Schuebel, vice-rezidentului, coordonatorului PNUD în RM, Matilda Dimovska.

În cadrul atelierului de lucru „Infrastructura de suport în afaceri – instrument de dezvoltare a IMM-urilor”, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug a realizat prezentarea „Agențiile de Dezvoltare Regională – catalizatori ai dezvoltării antreprenoriatului din regiuni ”, relatând cadrul juridic al agențiilor de dezvoltare regionale și datele generale privind regiunile de dezvoltare. În special a fost caracterizată Regiunea de Dezvoltare Nord, fiind prezentate informații despre structura ADR Nord, despre cele trei priorități ale Strategiei de Dezvoltare Regională, scopul apelului propunerilor de proiect și serviciile agenției orientate spre dezvoltarea economiei regiunilor.

În acest context, directorul ADR Nord a oferit răspunsuri la întrebările adresate, participând la discuții și manifestând dorința de a colabora cu ODIMM.