Prima   -  Noutăți - Interes sporit pentru accesarea fondurilor în Regiunea Nord

Interes sporit pentru accesarea fondurilor în Regiunea Nord

26.05.2010   1355 accesări  

În data de 26 mai 2010, în incinta ADR Nord, potențialii beneficiari din Regiunea de Dezvoltare Nord interesați de accesarea fondurilor disponibile au participat la consultări suplimentare.

În cadrul acestei întâlniri a fost prezentat modul cum pot fi abordate unele aspecte legate de accesarea fondurilor pe baza unor exemple concrete expuse de către participanți. Reprezentanții autorităților publice locale împreună cu experții pe proiecte as-au asigurat că vor reuși să-și finanțeze proiectele.

Potrivit apelului lansat de Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, autoritățile publice locale pot să solicite finanțarea proiectelor care au impact regional și pot contribui la dezvoltarea durabilă a regiunii.

Până în data de 10 iunie, primăriile și consiliile raionale pot depune proiecte de dezvoltare regională. Acestea vor fi evaluate de Consiliile Regionale pentru Dezvoltare, iar decizia finală urmează să fie luată de Consiliul Național pentru Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Lista proiectelor prioritare pentru 2010-2012 vor fi incluse în Documentul Unic de Program și publicat în Monitorul Oficial.