Prima   -  Noutăți - ADR Nord a organizat seminare instructiv-informative privind primul Apel al propunerilor de proiecte

ADR Nord a organizat seminare instructiv-informative privind primul Apel al propunerilor de proiecte

24.05.2010   1059 accesări  

În perioada 14-21 mai 2010, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)  Nord a organizat seminare instructiv-informative privind primul Apel al propunerilor de proiecte. La eveniment au fost invitați reprezantanți ai autorităților publice locale de nivelurile I și II, reprezentanții ai organizațiilor neguvernamentale și ai sectorului privat din nordul țării. 

Primul seminar a avut loc în data de 14 mai, în incinta Primăriei municipiului Bălți, unde au participat reprezentanții mun. Bălți și ai raionului Sângerei. Cel de-al doilea seminar s-a desfășurat în data de 18 mai, în în incinta Consiliul Raional Florești. Alte sesiuni de instruire au avut loc în incintele Consiliilor Raionale Soroca, pe 19 mai, și Drochia, cu participarea raionului Râșcani. Consiliul Raional Dondușeni a găzduit reprezentanții raionului Ocnița în data de 20 mai, la aceeași dată organizîndu-se în paralel un seminar la Edineț, unde au participat și reprezentanții primăriilor din raionul  Briceni. În data de 21 mai, a fost încheiat ciclul seminarelor de instruire în municipiul Bălți,  unde au fost invitate raioanele Fălești, Glodeni precum și reprezentanții celorlalte raioane care nu au avut posibilitate să participe în regiune.

Seminarul a avut ca scop familiarizarea participanților despre cum se completează o cerere de finanțare pentru această schemă de investiții, conform Instrucțiunii utilizatorului,  și cum se realizează un studiu de fezabilitate, conform normativelor în vigoare, astfel încât proiectele depuse să fie consistente, să obțină suficiente puncte în evaluare și să poată fi implementate.

Colaboratorii ADR Nord au prezentat elemente generale ale schemei de investiții, realizarea matricei logice a proiectului, legăturile dintre grila de evaluare și documentele cererii de finanțare, completarea cererii de finanțare și a bugetului.

Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 10 iunie 2010, ora 15.00, la sediul ADR Nord (Piața Vasile Alecsandri, 8A, mun. Bălți).

Sunt eligibile propunerile de proiecte ce au impact regional și se încadrează în cele trei priorități stabilite în Strategia de Dezvoltare Regională Nord:

  • Reabilitarea infrastructurii fizice;
  • Susținerea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile rurale;
  • Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

Pentru orice informații suplimentare vă rugăm să ne contactați:

tel.: (231) 61980
e-mail: office@adrnord.md