Prima   -  Noutăți - Ultima sesiune de informare în Regiunea Nord a fost realizată la Bălți pentru raioanele Fălești, Glodeni și mun. Bălți

Ultima sesiune de informare în Regiunea Nord a fost realizată la Bălți pentru raioanele Fălești, Glodeni și mun. Bălți

22.05.2010   1470 accesări  

Sesiunea de informare organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord în municipiul Bălți (21.05.2010) a avut în calitate de participanți circa 60 reprezentanți ai autorităților publice, organizațiilor negurvernamentale și instituțiilor media din comunitățile raioanelor Fălești, Glodeni și municipiul Bălți.

Programul prezentat a oferit participanților oportunitatea de-a se familiariza cu procedurile Apelului de propuneri de proiecte 2010 (APP 2010), cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul sesiunii au fost prezentate, consecutiv: criteriile APP 2010 (inclusiv prioritățile și măsurile); structura cererii de finanțare; cerințele și anexele la iInstrucțiunea pentru utilizatori și oferta lansată de GTZ pentru modernizarea serviciilor comunale în regiune.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, i-a anunțat pe primari că specialiștii din cadrul Agenției sunt deschiși să ofere consultanță solicitanților privind îndeplinirea corectă a formularului pe parcursul săptămânilor viitoare. Aceste ședințe vor fi realizate în grup, în zile stabilite.

Primarii mai multor comune și-au demonstrat interesul privind implicarea în acest program, menționând utilitatea lui în soluționarea problemelor regionale și oportunitatea de accesare a fondurilor europene.