Prima   -  Noutăți - ADR Nord desfășoară sesiunea de instruire privind apelul de propuneri de proiecte pentru raioanele Edineț și Briceni

ADR Nord desfășoară sesiunea de instruire privind apelul de propuneri de proiecte pentru raioanele Edineț și Briceni

21.05.2010   1272 accesări  

În data de 20 mai 2010, Consiliul Raional Edineț a găzduit circa 70 de persoane din raioanele Edineț și Briceni (reprezentanți APL de nivelurile I și II, ONG și mass-media), care au participat la seminarul de informare organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Acest eveniment a avut misiunea de a informa participanții cu modul de accesare a FNDR realizat în cadrul APP 2010, lansat în perioada 10 mai – 10 iunie curent.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a menționat importanța apelului de propuneri de proiecte pentru dezvoltarea regională, precum și faptul că echipa ADR Nord va oferi suport logistic pentru ca beneficiarii programului să propună spre finanțare proiecte bine argumentate și competitive. De asemenea, directorul ADR Nord a menționat că așteaptă de la aplicanții din raioane un activism sporit, bazat pe capacitatea și competența APL.

În urma prezentărilor realizate de către specialiștii ADR Nord și consultanți, a urmat o serie de întrebări adresate echipei. Cea mai frecventă întrebare a ținut de perioada redusă de aplicare în cadrul APP 2010.

În acest context, membrii echipei ADR Nord au încurajat participarea activă la concurs, menționând necesitatea asocierii și creării parteneriatelor în depășirea impedimentelor de ordin local și transpunerea accentelor pe o viziune regională mai durabilă.