Prima   -  Noutăți - Concurs de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională

Concurs de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională

10.05.2010   1836 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord invită consiliile raionale, cele locale și primăriile din regiune să depună, în perioada 10 mai  10 iunie 2010, propuneri de proiecte de dezvoltare regională pentru finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), care în 2010 constituie circa 135 de milioane de lei.

Sunt eligibile propunerile de proiecte ce vor fi implementate începând cu anii 2010-2012, au impact regional și se încadrează în cele trei priorități stabilite în Strategia de Dezvoltare Regională Nord:

  1. Reabilitarea infrastructurii fizice;
  2. Susținerea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile rurale;
  3. Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

Propunerile de proiect de dezvoltare regională pot fi înaintate de către autoritățile publice locale de nivelurile I și II și/sau în parteneriat cu alte primării și consilii, precum și în asociere cu organizațiile neguvernamentale.

Aplicanții sunt invitați să depună propunerile de proiecte până joi, 10 iunie, ora 16.00, la sediul ADR Nord, situată în mun. Bălți, Piața Vasile Alecsandri, 8A, etaj 2.

Detaliile tehnice privind etapele și modalitatea de participare în concurs, lista solicitanților eligibili, a activităților, a costurilor eligibile, precum și modelele formularelor de aplicare sunt prezentate în Instrucțiunea pentru utilizator și formularele anexe. Toate aceste documente pot fi descărcate de pe pagina web a Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (www.mcdr.gov.md) și pagina web a Agenției de Dezvoltare Regională Nord (www.adrnord.md).

Pentru informații suplimentare referitoare la concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, vă rugăm să ne contactați.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord

  • MD-3110, mun. Bălți,
  • Piața Vasile Alecsandri, 8A
  • tel./fax: (231) 61980
  • e-mail: office@adrnord.md