Prima   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Nord își lansează activitatea

Agenția de Dezvoltare Regională Nord își lansează activitatea

19.04.2010   1331 accesări  

Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (MCDR) al Republicii Moldova anunță despre lansarea oficială a activității Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Evenimentul va avea loc în data de 23 aprilie curent, ora 10.30, în incinta ADR Nord (mun. Bălți, Piața Vasile Alecsandri, 8A).

La evenimentul festiv vor participa viceprim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, oficiali din cadrul Guvernului Republicii Moldova, membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, parteneri internaționali de dezvoltare, experți locali și internaționali.

ADR Nord reprezintă o instituție publică, necomercială, în subordinea MCDR, creată în vederea implementării Strategiei de dezvoltare regională și a Planului operațional regional. Înregistrată în data de 15 decembrie 2009 la Camera Înregistrării de Stat, ADR Nord are rolul de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii de Dezvoltare Nord, prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii.