Prima   -  Noutăți - Training privind sistemul național de achiziții publice

Training privind sistemul național de achiziții publice

30.03.2010   1463 accesări  

În perioada 29-30 martie curent, a avut loc trainingul cu tematica „Sistemul național de achiziții publice”. La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale (MCDR), specialiștii în finanțe și contabilitate, specialiștii în achiziții publice și directorii agențiilor de dezvoltare regională (ADR).

Trainingul a fost organizat de MCDR în colaborare cu Agenția de Achiziții Publice și cu proiectul „Moldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională”.

La training au fost abordate următoarele subiecte: achiziții publice în spațiul european; sistemul național de achiziții publice; contractul de achiziție publică.

Scopul trainingului a fost de a crea un sistem transparent și eficient de desfășurare a achizițiilor publice în domeniul dezvoltării regionale, prin oferirea de instruire și luarea celor mai bune practici în domeniu.

ADR are funcția de supraveghere a lucrărilor, furnizărilor sau serviciilor, după caz, pentru proiectele de dezvoltare regională finanțate din Fondul național pentru dezvoltare regională. De asemenea, ADR este autoritatea contractantă în cazul acestor proiecte și, respectiv, organizează achizițiile publice în limita atribuțiilor stabilite prin legislația în vigoare.