Prima   -  Noutăți - Stadiul proiectelor depuse de către administrațiile publice locale din Regiunea Nord

Stadiul proiectelor depuse de către administrațiile publice locale din Regiunea Nord

13.06.2010   1516 accesări  

Joi, 10 iunie 2010, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, s-a finalizat depunerea propunerilor de proiecte cu impact regional.

Cu un buget de 135 mil. lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), la 10 mai 2010 a fost lansat primul apel al propunerilor de proiecte, cu o durată până în data de 10 iunie curent. Termenul limitat de elaborare și depunere a propunerilor de proiecte a mobilizat autoritățile publice de nivelurile  I și II din Regiunea de Dezvoltare Nord să perfecteze dosarele de participare pentru a le depune în ultimele zile înainte de termenul stabilit.

La 11 iunie 2010, un grup de lucru din componența căruia au făcut parte Victor Cerevatîi, președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord; Valentina Pleșca, șefa Direcției Generale Dezvoltare Regională, reprezentant al Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale; Ion Bodrug, director ADR Nord, Vasile Panciuc, vicepreședintele CRD Nord; Dinu Cojocaru, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, ADR Nord. Membrii grupului de lucru au verificat dosarele cu proiecte depuse conform criteriilor de evaluare prevăzute de regulamentul concursului.

Notele informative pentru proiecte vor fi elaborate și înaintate CRD Nord spre aprobare. Proiectele rămase în competiție vor fi transmise la următoarea etapă de evaluare, realizată de Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.