Prima   -  Noutăți - Ministrul Andrei Spînu a inspectat șantierul de extindere a sistemului de canalizare din orașul Edineț

Ministrul Andrei Spînu a inspectat șantierul de extindere a sistemului de canalizare din orașul Edineț

27.04.2024   302 accesări  

Aflat într-o vizită de lucru în nordul țării, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a inspectat recent șantierul de extindere cu aproximativ 4,5 km a sistemului de canalizare din orașul Edineț, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării până la finele anului.

Ministrul Andrei Spînu a menționat că extinderea rețelelor de canalizare din orașul Edineț este un proiect pe care oamenii îl așteaptă de mult timp și a dat asigurări că Guvernul Republicii Moldova continuă să aducă apă și servicii de canalizare în fiecare gospodărie din țară.

Proiectul „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini” a fost depus în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, în anul 2020.

Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice locale în dezvoltarea și susținerea prestatorilor de servicii regionali pentru gestionarea eficientă a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Valoarea totală a proiectului constituie 5.772.185 de lei, din care 5.194.967 de lei – din sursele FNDRL și 577.218 de lei – contribuția Primăriei municipiului Edineț.

Proiectul prevede și construcția unei stații de tratare a apei în orașul Edineț, măsură investițională finanțată de Guvernul Austriei prin intermediul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

#GuvernulConstruiește #DezvoltămÎnNord

 

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase