Prima   -  Noutăți - Consiliul de Asistență Externă în domeniul Dezvoltării Regionale și Locale, convocat la MIDR

Consiliul de Asistență Externă în domeniul Dezvoltării Regionale și Locale, convocat la MIDR

19.04.2024   215 accesări   MIDR

În scopul identificării soluțiilor pentru a accelera ritmul de dezvoltare regională și locală, dar și a modalităților de a atrage asistență tehnică și financiară, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltări Regionale (MIDR) a convocat, în premieră, Consiliul de Asistență Externă în domeniul Dezvoltării Regionale și Locale.

La ședința prezidată de secretarul de stat în domeniu, Ana Mardare, au participat responsabili din cadrul direcțiilor de profil de la MIDR, reprezentanți ai ministerelor, Cancelariei de Stat, ai CALM și reprezentanți ai instituțiilor donatoare.

Discuțiile au fost orientate spre clarificarea cadrului actual de politici și de finantare, dar și eficientizarea valorificării asistenței externe acordată de către partenerii de dezvoltare în domeniul dezvoltării regionale și locale, precum și implicarea acestora în procesul de planificare, coordonare, monitorizare și evaluare a asistenței externe.

Ana Mardare a menționat că dezvoltarea regională și locală este un segment important în parcursul nostru european: „Ne dorim ca această platformă să asigure o sincronizare a acțiunilor noastre cu cele ale partenerilor noștri în acest domeniu. Vrem să avem o conclucrare cât mai apropiată, încât să putem avansa pe parcusul european. Considerăm că acest Consiliu ne va oferi posibilitatea să discutăm prioritățile pe termen mediu și lung și ne va ajuta în realizarea acestui obiectiv”.

Secretarul de stat a făcut o prezentare generală a cadrului actual de politici în domeniul dezvoltării regionale și locale. De asemenea, au fost trecute în revistă programele actuale de finanțare în domeniu și s-a vorbit despre alinierea strategică a acțiunilor din Planul Național de dezvoltare pentru 2025-2027 la acquis-ul european.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase