Prima   -  Noutăți - Prima ședință a CRD Nord de legislatura a V-a va avea loc joi, 25 aprilie, ora 14:00

Prima ședință a CRD Nord de legislatura a V-a va avea loc joi, 25 aprilie, ora 14:00

23.04.2024   333 accesări  

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD) Nord de legislatura a V-a. Prima ședință a noii componențe a CRD Nord va avea loc joi, 25 aprilie, cu începere de la ora 14.00, în incinta noului sediu al ADR Nord (str. Independenței, nr. 26).

În cadrul ședinței vor fi desemnați președintele și vicepreședintele CRD Nord, precum și reprezentantul sectorului privat în componența Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale (CNCDRL).

Noii membri ai Consiliului vor lua act de politica de dezvoltare regională în țara noastră și de rolul CRD Nord în procesul decizional. Totodată, consilierii regionali vor audia Raportul de implementare a Programului Operațional Regional (POR) Nord în anul 2023, Raportul de evaluare a Programului Regional Sectorial în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare al Regiunii de Dezvoltare Nord și vor aproba Planul de implementare a POR Nord pentru anul 2024.

Potrivit legislației, componența CRD Nord se modifică după ce au loc alegeri locale generale.

La ședința CRD Nord vor participa reprezentanți MIDR, noii membri ai CRD Nord și specialiști din cadrul ADR Nord.

Agenda ședinței CRD Nord se găsește mai jos, la rubrica „Fișiere anexate”.

Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (231) 61980; e-mail: adrnord@adrnord.gov.md.

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 34 de membri, fiind alcătuit din 11 președinți de raioane și primarul mun. Bălți, care sunt desemnați din oficiu; 12 primari delegați de asociația primarilor din fiecare raion din cadrul regiunii de dezvoltare / mun. Bălți; 5 reprezentanți ai sectorului privat și 5 reprezentanți ai societății civile, selectați conform procedurii stabilite de autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase