Prima   -  Noutăți - La Dondușeni a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de agrement în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

La Dondușeni a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de agrement în cadrul unui proiect de revitalizare urbană

08.04.2024   656 accesări  

În orașul Dondușeni vor începe, în curând, lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Luni, 8 aprilie curent, în incinta Primăriei orașului Dondușeni a avut loc o ședință pentru inițierea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect de dezvoltare urbană. Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectantul, antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție-montaj și alte părți implicate au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune în procesul de implementare a contractului de antrepriză semnat recent. Ulterior, participanții la întrunire au vizitat terenul de pe strada Aleksandr Pușkin, unde urmează să fie reabilitată infrastructura de agrement și zona verde.

Conform contractului, în decurs de maxim 11 luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să amenajeze și să includă în circuitul public peste 7000 mp de teren, valorificat în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai a cetățenilor. În zona verde urmează să fie întărite digurile canalului de scurgere a apelor pluviale, care va preveni înnămolirea gospodăriilor din preajmă, zona verde și terenul de sport ce va fi reconstruit. În acest sens, sunt planificate o serie de lucrări de reconstrucție și amenajare a următoarelor obiective: 1 teren de minifotbal cu gazon artificial  2016 mp; 1 teren multisport (baschet și volei) – 720 mp; 1 teren de workout – 300 mp; 1 teren de fitness – 300 mp, pavaje din beton vibropresat – 500 mp; îngrădire pentru terenurile sportive; 2 porți de fotbal; 2 seturi de baschet etc.

Din grupul-țintă al acestui proiect de revitalizare urbană fac parte circa 8700 locuitori ai orașului Dondușeni, inclusiv 245 de elevi de la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, 166 de elevi de la Liceul Teoretic „Gaudeamus” și 538 de elevi de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 8.607.250,24 de lei, contribuția Primăriei orașului Dondușeni fiind de 10% din valoarea contractului. Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de SRL „Aldicons”, cu oferta contractuală în valoare de 50.779,64 de lei.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, depus de Primăria orașului Dondușeni în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase