Prima   -  Noutăți - A fost semnat un nou contract de antrepriză, în valoare de 17 mil. lei, pentru implementarea unui proiect de dezvoltare urbană în municipiul Soroca

A fost semnat un nou contract de antrepriză, în valoare de 17 mil. lei, pentru implementarea unui proiect de dezvoltare urbană în municipiul Soroca

29.03.2024   643 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Î.P.S. „Corsag” SRL și Primăria municipiului Soroca au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contractul a fost semnat vineri, 29 martie curent, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim opt luni de la primirea ordinului de începere a execuției, Î.P.S. „Corsag” SRL s-a angajat să efectueze lucrări de construcție a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha.

Rezultatele proiectului vor contribui la crearea unei platforme economice pentru populația economic-activă din municipiul Soroca și din regiunea proximă.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 17.007.721,81 de lei, contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea acestuia.

Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

La începutul lunii martie, în cadrul acestui proiect au mai fost semnate două contracte de antrepriză, în valoare totală de 7,7 mil. lei, pentru lucrări de construcție a sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m și, respectiv, pentru lucrări de montare a liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase